ГоловнаЕкономікаБізнес

S&P знизило рейтинги іспанських банків

Зокрема й найбільшого - Santander.

S&P знизило рейтинги іспанських банків
Standard & Poor's
Фото: oshedgefund.com

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило кредитні рейтинги восьми іспанських банківських груп, зокрема двох лідерів сектору - Santander і BBVA, а також їхніх дочірніх організацій, сказано в релізі агентства.

Рейтинг

Santander і його ключового дочірнього банку Banco Espanol de Credito S. A. (Banesto) знижено з "A+/A-1" до "A-/A-2" з негативним прогнозом.

Рейтинг Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S. A. (BBVA) знижено до "BBB+/A-2" з "A/A-1". Для рейтингу також встановлено негативний прогноз.

Загалом, негативні рейтингові дії вчинено щодо 16 кредитних організацій країни.

Агентство здійснило рейтингові дії слідом за зниженням минулого тижня суверенного рейтингу Іспанії на два щаблі, до "ВВВ+", однією з ключових причин стали проблеми банківського сектору країни.

Іспанські банки зазнають величезних втрат на тлі посилення кризи суверенних боргів у єврозоні. Перед цим експерти МВФ рекомендували країні здійснити консолідацію банківського сектору, позбавивши його дрібних кредитних організацій.

На думку фахівців фонду, великі банки країни, які мають широку мережу філій у Латинській Америці, зможуть устояти під час рецесії, що розпочалася в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram