ГоловнаКультура

Фестиваль "Нове британське кіно" відкриє новий фільм Йоргоса Лантімоса

Захід стартує 22 листопада.

У Києві відбудеться 18-й фестиваль "Нове британське кіно", який традиційно проходить у листопаді-грудні щороку.

Як повідомляють організатори, до програми фестивалю цього року увійшло п'ять повнометражних фільмів і збірник короткометражних робіт-номінантів на премію Британської кіноакадемії (BAFTA).

Відкриється фестиваль новим фільмом режисера Йоргоса Лантімоса "Фаворитка", головні ролі в якому зіграли Олівія Коуман, Емма Стоун і Рейчел Вайс. Фільм брав участь у конкурсі Венеційського кінофестивалю цього року, де Коулман отримала "Кубок Вольпі" за акторську роботу, а сам фільм було відзначено спецпризом журі.

Також у програмі:

- "На висоті" Клер Дені. Наукова фантастика з Робертом Паттінсоном і Жюльєт Бінош у головних ролях;

- "Звір" Майкла Пірса - дебютний фільм, трилер про відносини молодих людей на тлі появи в окрузі серійного вбивці;

- "Я не відьма" Рунгано Ніоні - учасник каннського "Двотижневика режисерів" у 2017 році, переможець BAFTA у номінації "Кращий дебют" і учасник основного конкурсу "Молодості" -2018;

"Колетт", реж. Вош Вестмоленд. Кіра Найтлі і Домінік Вест грають подружню пару, де чоловік видає романи, написані його дружиною, за свої.

До збірки короткометражних фільмів увійшли: "Людина, що тоне" (реж. Махді Флейфель), "Мати серця" (реж. Уїлл Андерсон), "Мамун" (реж. Бен Стір), "Два полюси" (реж. Палома Баеза), "Ковбой Дейв" (реж. Колін О'Тул), "Аамір" (реж. Віка Євдокименко), "Робота" (реж. Аніл Каріа) і "Ряджені" (реж. Гаррі Лайтон).

Фестиваль триватиме до 28 листопада. Деталі - на сайті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram