ГоловнаПолітика

Великобританія пообіцяла посилити допомогу українській армії

Полторак підписав з британським міністром Вільямсоном спільну заяву.

Великобританія пообіцяла посилити допомогу українській армії
Фото: mil.gov.ua

Міністерства оборони України та Великобританії оголосили про намір посилити співпрацю. Одним із пріоритетних напрямів стане збільшення присутності Великобританії в рамках операції "Орбітал".

Про це повідомила прес-служба Міноборони України.

З моменту початку цієї програми в 2015 році британські інструктори підготували 9,5 тисячі військовослужбовців Збройних сил України (на вересень 2018 року). Спочатку вони навчали українських військових оборонним навичкам: виявляти міни і саморобні вибухові пристрої, надавати медичну допомогу, планувати логістику. З 2018 року в програму тренінгів включили протитанкову боротьбу, піхотні навички, протиснайперську підготовку і планування застосування мінометних сил і засобів. У вересні 2018 року Великобританія прийняла рішення продовжити програму військових тренінгів для Збройних сил України ще на два роки - до 2020-го.

Ще одним напрямом співпраці стане розвиток перспективних здібностей ЗСУ, зокрема флоту і авіації.

Також Великобританія збирається підтримувати зміни якості та змісту військової освіти в Україні; допомагати розвитку оборонної інфраструктури; поглибити військово-технічну співпрацю.

Заяву підписали міністр оборони України Степан Полторак і держсекретар з питань оборони Великобританії Гевін Вільямсон. Документ не є юридично зобов'язуючим.

Нагадаємо, у вересні 2018 року британські ЗМІ заявили, що Великобританія планує відправити в Україну Королівську морську піхоту та патрулі Королівського флоту, суттєво розширивши військову присутність у країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram