ГоловнаКультура

Кінотеатрам дозволили показувати фільми 18+ без тимчасових обмежень

Це урізноманітнює вечірні сеанси і сприятиме впровадженню прогресивного зарубіжного досвіду.

Кінотеатрам дозволили показувати фільми 18+ без тимчасових обмежень

Кабінет Міністрів з жовтня скасував тимчасові обмеження демонстрації фільмів з індексом "+18" для кінотеатрів.

Про це повідомляють на сайті уряду.

Зазначають, що це "буде сприяти різноманітності вечірніх сеансів у кінотеатрах і впровадженню прогресивного демонстраційного досвіду зарубіжного кіно в Україні".

Рішення було розроблено Міністерством культури і Держагентством з питань кіно відповідно до пропозиції громадської спілки "Спілка кінотеатрів України" для удосконалення законодавства в галузі кінопрокату.

"Відповідні зміни вносять у Положення про свідоцтво на право розповсюдження і демонстрування фільмів, згідно з яким показ фільмів з індексом «18» можливий з 18:00 до 6:00 і забороняється особам до 18 років. Чинне подвійне регулювання одного і того самого аспекту кінопоказу приводило до надмірного обмеження доступу глядача до фільмів (у тому числі українського виробництва). Недопущення осіб у віці до 18 років на перегляд фільмів з індексом «18» має контролюватися суб'єктами підприємницької діяльності - кінодемонстратором, а не обмеженням часу показу фільмів", - підкреслили в Кабміні.

Очікується, що таке рішення позитивно вплине на ринок, дозволить глядачам переглядати фільми з певним віковим індексом у будь-який час доби і сформує стійку тенденцію різноманітності кіно- і театрального дозвілля любителів національного та іноземного кіно.

Нагадаємо, у 2016 році в Україні ввели нову систему візуального позначення вікової аудиторії фільмів на ТБ. Самі категорії залишилися колишніми, але помінялися графічні значки: замість зеленого кола, жовтого трикутника і червоного квадрата введено круглі значки з позначенням віку.

Так, фільми 12+ і 16+ можуть транслюватися в будь-який час з обов'язковою наявністю нових значків. Фільми 18+ можна показувати виключно з 22:00 до 06:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram