ГоловнаКультура

У Луцьку відкривається музей українського сучасного мистецтва

Відкриття планується 24 серпня.

У Луцьку готується до відкриття Музей сучасного мистецтва Корсаків.

Як повідомив у коментарі LB.ua художник Петро Бевза, який займається формуванням експозиції, в музеї виставлять роботи з колекції Лесі та Віктора Корсаків.

"Роботи для екпозиції відібрала експертна комісія з колекції фундаторів музею, - розповів художник. - У музеї будуть представлені роботи художників від 1930-х років - Леопольда Левицького, Романа Сельського - до сьогодні - Романа Мініна, Сергія Радкевича, і старших художників - Любомира Медвідя, Олексія Литвиненка, Миколи Журавля та інших". Роботи самого Петра Бевзи також будуть представлені в експозиції.

Загалом, як повідомляє прес-служба музею, там виставлять понад 800 робіт авторства 100 українських художників - живопис, графіку, скульптуру, інсталяцію та відеоарт.

Фінансується музей приватними коштами родини Корсаків і розташується в будівлі колишнього заводу, де нині культурно-розважальний центр.

Експозиція майбутнього музею в Луцьку
Фото: Facebook / Petro Bevza
Експозиція майбутнього музею в Луцьку

Фото: Facebook / Petro Bevza

Фото: Facebook / Petro Bevza

За словами Бевзи, музей складається з трьох частин - основна експозиція, меморіальний музей художника Миколи Кумаковського і галерея, де проходитимуть тимчасові виставки. Перша така виставка представить роботи українсько-польського художника Андрія Ментуха.

Директор музею - художниця Катерина Ганейчук.

Співзасновник музею Віктор Корсак - луцький бізнесмен, власник групи компаній, Леся Корсак - керуючий партнер галереї "Арт-кафедра".

Відкриття Музею сучасного мистецтва в Луцьку заплановано на 24 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram