ГоловнаКультура

На фестивалі Odessa Classics вдруге пройде програма New Ukrainian Soundscapes

Назва програми цього року - "Хендмейд" (Handmade).

На фестивалі Odessa Classics вдруге пройде програма New Ukrainian Soundscapes
Фото: www.odessaclassics.com

У рамках фестивалю класичної музики Odessa Classics цього року вдруге пройде програма "Нові українські звукові ландшафти", в якій представлять музику сучасних українських композиторів.

Як повідомляє прес-служба фестивалю, цього року програма буде зосереджена на тематиці ручної праці й отримає назву "Хендмейд".

"Програма має на меті привернути увагу до камерного виконання музики як віртуозної, унікальної і небуденної праці, що протистоїть глобалізації та серійності, - йдеться в описі програми. - Сьогодні виконавство перебуває на такому високому рівні, як ніколи в історії, але при цьому йому як ніколи складно протистояти масовому мистецтву і симфонічному фундаменталізму".

Концерти програми пройдуть у новому просторі - Urban Music Hall, відкриття якого заплановане на березень.

Серед уже заявлених учасників New Ukrainian Soundscapes - ансамбль Nostri Temporis з акустичним проектом "Інтуїтивні ландшафти", інтерактивний перформанс-інсталяція композиторів Олексія Шмурака і Олега Шпудейка у співпраці з хореографом Віктором Рубаном, твори американського і українського мінімалізму від Харківського гітарного квартету, саунд-дайвінг електронного дуету Ptakh_Jung і "Show of Hands" гітариста Дмитра Радзецького і його проекту "Supremus".

Крім того, в програмі пройдуть два концерти музикантів із Західної Європи - їх оголосять у березні. Для студентів і учнів музичних закладів буде пільговий вхід.

Куратором програми "Нові українські звукові ландшафти", як і торік, виступає музичний критик Любов Морозова.

Нагадаємо, в рамках 4-го фестивалю Odessa Classics відбудеться дитячий фортепіанний конкурс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram