ГоловнаКультура

Померла французька співачка Франс Галль

Вона була переможницею "Євробачення-1965".

Співачка Франс Галль померла вранці в неділю, 7 січня, в Парижі. Про це повідомило агентство AFP з посиланням на її агента. Співачка була хвора на рак. Їй було 70 років.

Фото: EPA/UPG

Франс Галль (її справжнє ім'я Ізабель Галль) народилася в Парижі 9 жовтня 1947 року в родині музикантів. Дід співачки Поль Бертьє був одним із засновників хору хлопчиків La manécanterie des Petits Chanteurs à la Croix de Bois. Її батько Робер Галль був співаком і композитором. Він писав пісні для таких французьких зірок, як Едіт Піаф і Шарль Азнавур.

З 1963 року співачка випустила кілька хітів, 1965 року виграла конкурс "Євробачення", виконавши пісню Poupée de cire, poupée de son ("Воскова лялька, набита тирсою"), написану Сержем Генсбуром. 

Наприкінці 60-х популярність Франс Галль впала. Однак її кар'єра знову пішла вгору після зустрічі з композитором Мішелем Берже 1974 року, за якого вона вийшла заміж 1976 року.

Пісні Франс Галль ставали хітами з 60-х по 90-ті. Крім знаменитої Poupée de cire, poupée de son Генсбура, вона виконала La Declaration d'amour (1974), Résiste (1981), Débranche (1984), Babacar і Ella, elle l'a (1987).    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram