ГоловнаКультура

Лауреата Нобелівської премії з літератури оголосять 5 жовтня

Серед фаворитів на ставках - Маргарет Етвуд, Нхугі ва Тхіонго і Харукі Муракамі.

Лауреата Нобелівської премії з літератури оголосять 5 жовтня
Фото: thebethuneinstitute.com

Шведська академія оголосила, коли оголосять лауреата Нобелівської премії з літератури - 5 жовтня.

Як повідомляє The Guardian, переможця виберуть із 350 пропозицій, поданих експертами в літературі і лауреатами премії минулих років.

Премію вручать у розмірі 6 млн шведських крон. З 1901 року її вручили 113 письменникам, з яких було 14 жінок, 28 англомовних авторів і 77 прозаїків.

Торішнє рішення Академії - присудити премію з літератури Бобу Ділану - збурило серйозні дискусії, особливо після того як Ділан довго не виходив на контакт і не приїхав на церемонію вручення премії.

Як зазначає видання, цього року очікується, що Академія зробить не такий суперечливий вибір лауреата. На сайті Ladbrokes, що приймає ставки на переможця, перші три позиції займають кенійський письменник і драматург Нхугі ва Тхіонго, письменниця Маргарет Етвуд (екранізації її романів "Розповідь служниці" й "Alias Grace" зараз популярні на ТБ) і японський письменник Харукі Муракамі.

Нагадаємо, Нобелівський тиждень триває. 4 жовтня стане відомим лауреат у галузі хімії, 6-го - лауреат Нобелівської премії миру, 9-го - лауреат премії в галузі економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram