ГоловнаКультура

Автор знищених графіті на Грушевського в Києві відновить малюнки

Реставраційні роботи почнуться з відновлення львівської трилогії "Війна". 

Автор знищених графіті на Грушевського в Києві відновить малюнки
Фото: uk.wikipedia.org

Автор знищених графіті, що були нанесені в ході Революції гідності на фасаді будинку на вулиці Грушевського в Києві, готовий відновити малюнки.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні я розмовляв з Міністром культури, паном Нищуком, ми домовилися, що після вирішення всіх офіційних і організаційних питань я відновлю "Ікони Революції". Нарешті в мене буде час і простір, якого мені бракувало в ту ніч на Груші, щоб зробити якісні малюнки", - написав Sociopath.

Крім того, реставраційні роботи за підтримки Міністерства культури, він почне з відновлення львівської трилогії графіті "Війна".

"Чекаю, коли будуть вирішені всі формальності, і беруся до роботи. Люди, давайте тримати цю ситуацію на контролі разом", - додав художник і подякував усім за підтримку.

Нагадаємо, "Ікони революції" з портретами і цитатами Лесі Українки, Івана Франка і Тараса Шевченка було створено художником під ніком Sociopath 10 лютого 2014 року під час обстрілу Майдану. Вони були на самому початку вулиці Грушевського.

2 вересня 2017 року стало відомо, що графіті знищено. Прокуратура порушила кримінальне провадження, а активісти патріотичних організацій провели біля магазину меблів "Емпоріум" протестну акцію і розбили в ньому вікна.

4 вересня власник "Емпоріуму" повідомив, що магазин закрився.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram