ГоловнаКультура

У Лівані заборонили випускати в прокат фільм-комікс "Диво-Жінка"

Через те, що головну роль у фільмі виконала ізраїльська актриса і модель Галь Гедот.

У Лівані заборонили випускати в прокат фільм-комікс "Диво-Жінка"
Фото: WarnerBros

У Лівані за кілька годин до прем'єри заборонили вихід фільму "Диво-Женка", знятий за коміксами з всесвіту DC.

Як повідомляє The Guardian, причиною такого рішення стало те, що виконавиця головної ролі у фільмі, актриса і модель Галь Гадот - ізраїльтянка. Ліван перебуває в стані війни з Ізраїлем.

Заборону видало ліванське Міністерство економіки. При цьому "Диво-Жінка" пройшла всі необхідні процедури, щоб вийти в прокат у країні.

Такому рішенню передував тиск з боку активістів, які описували картину Петті Дженкінс як "ізраїльський військовий фільм". При цьому за сюжетом Диво-Жінка бореться з тим, щоб у світі взагалі не було ніяких воєн.

Гадот, для якої це друга поява в ролі Диво-Жінки на екрані (перша була в фільмі "Бетмен проти Супермена" Зака Снайдера), колишня ізраїльська модель і зараз актриса. Упродовж двох років Гадот служила в ізраїльській армії.

Примітно, що в Лівані також намагалися заборонити прокат "Бетмена і Супермена", але ці спроби були безуспішними. Як зазначає ліванський блогер Елі Фарес, раніше в Лівані не забороняли фільми з ізраїльськими акторами - чи то Гадот, чи то Наталі Портман.

В український прокат фільм "Диво-Жінка" виходить 1 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram