ГоловнаКультура

Мінкульт дасть 7 млн грн на фестиваль мистецтв у Кропивницькому

Основою фестивалю стане театральна програма.

Мінкульт дасть 7 млн грн на фестиваль мистецтв у Кропивницькому
Фото: politeka.net

Міністерство культури презентувало концепцію Національного фестивалю мистецтв, який пройде в Кропивницькому наприкінці літа.

Як повідомляють на сайті відомства, акцент зроблять на театральній програмі.

За словами міністра культури Євгена Нищука, Кропивницький "історично тісно був пов'язаний з одним із фундаторів українського театру". Він висловив надію, що фестиваль перетвориться на масштабну подію і приверне глядачів із різних регіонів України.

На цей момент триває підготовка до проведення першого фестивалю, який пройде з 30 серпня по 3 вересня цього року. Мінкульт створив робочу групу, до якої увійшли художники, члени Спілки театральних діячів України, критики і режисери. Група формуватиме програму і розроблятиме концепцію фестивалю.

Планують, що у фестивалі візьмуть участь регіональні театри зі своїми постановками. Крім того, будуть програми, присвячені хореографії і класиці українського театру - на фестивалі представлять постановки п'єс Івана Франка, Івана Карпенка-Карого та інших.

Як повідомляє ZN.ua, в рамках "Кропивницького" вперше відбудеться нагородження Національною театральною премією імені Леся Курбаса, яку в цьому році заснувала Національна спілка театральних діячів України.

Мінкульт виділяє на проведення фестивалю в Кропивницькому 7 млн грн. Це записано у витратах держбюджету на 2017 рік.

Нагадаємо, восени цього року має відбутися Фестиваль молодого мистецтва в Мистецькому Арсеналі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram