ГоловнаКультура

Новий фільм Ларса фон Трієра можуть показати в Каннах-2018

Режисер може повернутися на Круазетт після 7-річної відсутності.

Новий фільм Ларса фон Трієра можуть показати в Каннах-2018
Мэтт Диллон, Ларс фон Триер и Ума Турман
Фото: EPA/UPG

Новий фільм данського режисера Ларса фон Трієра, "Будинок, який збудував Джек", може отримати прем'єру на Каннському кінофестивалі наступного року.

Як повідомляє The Guardian, терміни виробництва картини приблизно підганяються під Канни-2018, а сам режисер заявив, що вже провів переговори про показ "Будинку" на цьому кіноогляді.

Фон Трієр також заявив, ця картина буде найбільш традиційною в його кар'єрі і частково натхненна приходом до влади Дональда Трампа.

"Будинок, який збудував Джек" - фільм про серійного вбивцю, якого зіграє Метт Діллон. Убивця орудує в 1970-х у США. Крім Діллона, у фільмі знімаються Ума Турман, Райлі К'ю і Софі Гробьоль.

У лютому режисер заявив, що фільм натхненний кар'єрою Дональда Трампа, "щурячого короля", як його назвав фон Трієр.

Бюджет фільму становить 8,5 млн євро. Зйомки почалися цього тижня в Швеції, де фон Трієр провів першу після каннського скандалу прес-конференцію.

Нагадаємо, в 2011 році Каннський кінофестиваль оголосив Ларса фон Трієра персоною нон ґрата після того, як режисер на прес-конференції, присвяченій картині "Меланхолія", заявив, що "співчуває Гітлеру і розуміє його, незважаючи на те, що він зробив кілька неправильних учинків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram