ГоловнаКультура

На Берлінале покажуть українсько-німецький фільм "Школа №3"

Картина потрапила у програму "Generation 14+"

На Берлінале покажуть українсько-німецький фільм "Школа №3"
Кадр из фильма "Школа №3"
Фото: Zaxid.net

На Берлінський міжнародний кінофестиваль відібрали українсько-німецький фільм "Школа №3" режисерів Єлизавети Сміт і Георга Жено.

Про це повідомляють на сайті кіноогляду.

Повнометражний фільм про школу на Донбасі покажуть у паралельній конкурсній програмі "Generation 14+", куди, разом з програмою Generaion K+, відбирають фільми про дітей і підлітків.

Загалом в обох програмах покажуть 62 коротко- і повнометражні фільми із 41 країни світу. Фільми в Generation 14+ оцінює міжнародне журі, куди входять сім осіб віком від 14 до 18 років. Найкращим фільмам у повнометражному і короткометражному конкурсі вручають "Кришталевого ведмедя".

"Школа №3" розповідає про 13 підлітків, які навчаються у відновленій школі на Донбасі. Це документальний фільм, що показує героїв у їх буденній реальності.

На підставі розповідей учнів школи №3 в Миколаївці створено документальну п'єсу Наталії Ворожбит і Георга Жено. Прем'єра постановки цієї п'єси відбулася 2015 року в самій школі, її також показали в театрі "Дах" у рамках "Гогольфесту", в культурному центрі "Тепріца" у Слов'янську, в Сєвєродонецьку і в театрі Констанц у Констанці (Німеччина).

Нагадаємо, минулого року в аналогічній програмі було показано короткометражний фільм Нарімана Алієва "Без тебе".

Кінофестиваль у Берліні пройде з 9 по 19 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram