ГоловнаКультура

У Москві закрили виставку відомого фотографа Джока Стерджеса

Роскомнагляд визнав його роботи порнографічними.

У Москві закрили виставку відомого фотографа Джока Стерджеса
Работа Джока Стёрджеса
Фото: birdinflight.com

У московському Центрі фотографії імені братів Люм'єр закрили виставку відомого фотографа Джока Стерджеса через вердикт Роскомнагляду.

Як повідомляє Bird In Flight, уранці минулої неділі представники організації "Офіцери Росії" заблокували вхід на виставку.

Раніше член Ради Федерації Олена Мізуліна і уповноважений із прав дитини в Росії Анна Кузнєцова зажадали закрити й перевірити виставку, на якій, на їхню думку, є фотографії з дитячою порнографією. У результаті Роскомнагляд визнав роботи Стерджеса порнографічними.

Керівник центру Едуард Литвинський заявив, що виставка закрита через суспільний резонанс. Власник центру Наталя Григор'єва, сказала, що виставку вирішили закрити, щоб уникнути інцидентів через «неадекватну поведінку». Вона додала, що ввечері в суботу отримувала погрози від незнайомих людей.

Стерджес відомий знімками оголених сімей із комун у Каліфорнії й у Франції. Фотограф працює з одними й тими самими сім'ями по кілька поколінь. У 1990-х ФБР намагалася притягнути до відповідальності Стерджеса за розповсюдження дитячої порнографії. Пізніше проти його знімків виступала протестантська громада. Стерджесу жодного разу не було пред'явлено звинувачення через його роботи.

Сам фотограф також прокоментував закриття своєї виставки: "Ці фото були опубліковані в усьому світі. І галереї, і музеї по всьому світу не побачили в них порнографії. Там просто її немає".  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram