ГоловнаКультура

Український фільм "Гніздо горлиці" покажуть на Московському кінофестивалі

Фільм Тараса Ткаченка відібрали в основний конкурс

Український фільм "Гніздо горлиці" покажуть на Московському кінофестивалі
Фото: Facebook / The Nest of the Turtledove / Гніздо горлиці

Український фільм "Гніздо горлиці" режисера Тараса Ткаченка відібрали в основний конкурс Московського міжнародного кінофестивалю.

Про це повідомляють на сайті кіноогляду.

"Вона мала прекрасну сім'ю: коханий чоловік і дочка. Але коли чоловік втратив роботу і сім'ї стало геть не вистачати грошей, Дарина вхопилася за можливість поїхати на заробітки в Італію. Грошей, які Дарина тяжкою працею нелегала заробляла в Італії і відсилала на батьківщину, мало б вистачити на те, щоб чоловік зміг добудувати будинок і виростити дочку. Але два роки - це великий термін, за який багато що може змінитися. Дарина вагітніє від італійського роботодавця, і той виставляє її геть. Вона повертається в Буковину, до сім'ї. Тобто до того, що від неї залишилося", - йдеться в синопсисі фільму на сайті.

Головні ролі у фільмі виконали Римма Зюбіна та Віталій Лінецький. Фільм знято в ко-продукції з Італією - деякі сцени у фільмі знято в регіоні Лігурія.

Фільм "Гніздо горлиці" успішно брав участь у 4-му пітчингу Держкіно. Загальний бюджет становить 16 млн 400 тис. грн, при цьому частина державної підтримки становила 50%.

Усього в основному конкурсі ММКФ - 14 фільмів із різних країн світу. Зазначимо, що два роки тому в конкурсі кіноогляду брав участь фільм "Брати" Вікторії Трофименко - картина отримала приз "Срібний Святий Георгій" за найкращу жіночу роль.

Кінофестиваль проходитиме з 23 по 30 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram