ГоловнаКультура

Фонд "Ізоляція" запускає в Маріуполі проект "Листи до мера"

Градоначальнику напишуть листи архітектори та дизайнери з усього світу

Фонд "Ізоляція" запускає в Маріуполі проект "Листи до мера"
Фото: izolyatsia.org

23 жовтня в Маріуполі відкривається проект "Листи до мера", яким художники, архітектори та дизайнери досліджуватимуть міський простір.

Про це повідомляють організатори проекту фонд "Ізоляція".

Зазначається, що фонд продовжує архітектурні дослідження на Сході України, ініційовані міжнародною програмою резиденцій Architecture Ukraine. Спільно з арт-комплексом Storefront for Art and Architecture (Нью-Йорк) фонд запускає новий проект "Листи до мера", в рамках якого 23 жовтня 2015 року в Маріуполі відкриється однойменна виставка.

Метою проекту "Листи до мера" є створення громадської платформи для дискусій. Для цього організатори запропонують відібраній групі українських та міжнародних архітекторів і дизайнерів написати лист мерові міста Маріуполь, в якому вони порушать питання, що хвилюють їх, і озвучать побажання щодо можливих трансформацій міста.

Проект триватиме під час підготовки та проведення виборів до місцевих органів влади в Україні, а отримані листи експонуватимуться в Маріуполі з 23 жовтня 2015 року у вигляді інтерактивної інсталяції.

Завдання виставки, за словами організаторів, - донести інноваційні ідеї та нове бачення міста до чиновників і розпочати багатосторонній діалог. "Архітектор, як ніхто інший, має компетенцію виражати колективні устремління суспільства і повинен мати можливість впливати на політичні рішення в місті. Подальша мета проекту - надихнути інші міста України, в яких проводять вибори, і залучити до конструктивної дискусії українських та зарубіжних архітекторів, які розуміють український контекст", - йдеться в описі проекту.

Оригінальна ідея проекту належить арт-комплексу Storefront for Art and Architecture, який провів першу таку виставку у Нью-Йорку у 2014 році.

Виставка пройде за адресою: м Маріуполь, вулиця Італійська, 116а.

Серед інших міст, які взяли участь у проекті або незабаром до нього приєднаються, Панама, Богота і Буенос-Айрес.

Нагадаємо, 16 жовтня в Маріуполі відкрилися дві виставки - "Міста майбутнього сьогодні: Сила урбаністичного бачення" і AU pop-up виставка в рамках міжнародної програми резиденцій Architecture Ukraine.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram