ГоловнаКультура

Державне радіо майже зникло з ефіру

НРКУ скаржиться на недофінансування.

Державне радіо майже зникло з ефіру
Фото: itogi.ru

Програми державного "Українського радіо" з 9 вересня зникли з ефіру скрізь, окрім обласних центрів.

Як повідомляють на сайті Нацради з телебачення і радіомовлення, через недофінансування Національної радіокомпанії України на 3 млн гривень керівництво НРКУ вирішило з 9 вересня вимкнути передавачі на середніх, ультракоротких і FM-хвилях. Тож програми першого каналу НРКУ (УР-1) відключено скрізь, крім обласних центрів, програми УР-2 («Промінь») і УР-3 («Культура») поширюються тільки в Києві. А ефіри обласних ДТРК періодично надовго переривають.

Керівництво НРКУ не попередило про своє рішення Нацраду і Мінінформполітики, про сформовану ситуацію ці органи дізналися тільки після факту відключення. Нацрада і Мінінформполітики вимагають негайно включити всі програми «Українського радіо». Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що на найближчому засіданні уряду внесе постанову про відновлення фінансування НРКУ.

Нагадаємо, в липні програми "Українського радіо" відключав "Укртелеком" у своїй дротовій мережі через суперечку навколо плати за трансляцію. Проте сторони швидко дійшли компромісу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram