ГоловнаКультура
Спецтема
Дневник Docudays UA

Кінофестиваль DocudaysUA разом з The Guardian проведе конкурс українських документальних кінопроектів

Презентація конкурсу пройде на Одеському кінофестивалі

Кінофестиваль DocudaysUA разом з The Guardian проведе конкурс українських документальних кінопроектів
Фото: DocudaysUA

Фестиваль документального кіно про права людини DocudaysUA проведе пітчинг українських кінопроектів спільно з відомим британським виданням The Guardian.

Про це представники кінофестивалю розповіли у

своєму блозі.

Наприкінці року на сайті кінофестивалю оголосять прийом заявок кінопроектів, із яких виберуть шість. Вони візьмуть участь у пітчингу (конкурсі, заснованому на презентації режисерами та продюсерами своїх кінопроектів), який пройде на фестивалі 2016 року. У підсумку The Guardian вибере один проект, який отримає 5 тис. фунтів стерлінгів на виробництво і деякі бонуси - наприклад, можливість поїхати в Лондон монтувати фільм.

Представники фестивалю Docudays UA також шукають можливість зробити і свій приз від фестивалю, щоб у результаті пітчингу переміг не один фільм.

Конкурс проектів отримав назву "Знайдено у Великобританії, знято в Україні" - його презентація пройде 14 липня о 14:00 в рамках професійної секції Одеського міжнародного кінофестивалю.

Крім того, на ОМКФ розкажуть про найбільш жвавий ринок кінодокументалістики в Європі, схеми фінансової підтримки та нові бізнес-моделі для кінопрофесіоналів зі східного регіону.

Нагадаємо, 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль пройде з 10 по 18 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram