ГоловнаКультура

Мерія Києва закликала не панікувати з приводу розкопок на Поштовій площі

Викопані дерев'яні стовпи датовані 19-м століттям і не представляють цінності

Мерія Києва закликала не панікувати з приводу розкопок на Поштовій площі
Фото: roman.i.petushkov

Мерія Києва стверджує, що екскаватори на Поштовій площі не знищують знайдену археологами вулицю, а викопують деревину 19-го століття, яка не має культурної цінності.

Про це заявила ззаступник голови КМДА Ганна Старостенко.

"Хочу заспокоїти усіх небайдужих до нашої древньої історії киян – на Поштовій відбуваються роботи, покликані зберегти справжні артефакти. Зведення захисної плити погоджено фахівцями та затверджено профільними структурами і Мінкульту, і КМДА. Щодо деревини, яку вивозили з території площі, – за інформацією археологів, вона не становить археологічної цінності та датована 19 століттям і була знайдена минулого року", - заявила Старостенко.

Нагадаємо, в лютому археологи знайшли вулицю 11-13 століття на Поштовій площі. Археологічні розкопки передували роботам з будівництва торгового центру. Мер Києва Віталій Кличко заборонив будівельні роботи на Поштовій площі в тому місці, де археологи виявили знахідки, і пообіцяв, що знахідка буде музеїфікована.

16 квітня директор Центру археології Києва Інституту археології НАН України Михайло Сагайдак повідомив, що дослідницькі роботи зупинено через загрозу зсувів, а частково виявлені знахідки законсервували (засипали землею).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram