ГоловнаСуспільствоЖиття

Поштову площу у Києві відкриють до Дня незалежності

Реконструкція площі коштувала столичному бюджету 427 млн грн

Поштову площу у Києві повністю облаштують до Дня незалежності, і у столиці з'явиться нове місце відпочинку - на Набережній Дніпра.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції стану реконструкції Поштової площі, інформує офіційний сайт мера.

"Тут побудована фактично нову площу, якої раніше не було. До Дня Незалежності буде відкрито громадський простір з унікальним фонтаном, зеленою зоною, сучасний, комфортний, де кияни зможуть добре провести час з дітьми та сім'єю, відпочити, спуститися на набережну Дніпра. Передбачено пандуси для людей з обмеженими можливостями, а також спеціальні заїзди для велосипедистів. Реконструкція Поштової площі - це один із кроків, який дозволить зробити наше місто сучасним і водночас не втратити його ідентичності та самобутності", - зазначив Кличко.

Він також зазначив, що від киян надходить багато прохань про озеленення площі, тому столична влада планує додатково настелити газони та озеленити територію.

Кличко також розповів, що бюджетна частина проекту буде завершена до Дня Незалежності, одночасно тривають роботи інвестора з будівництва торгового центру по музефікаціі унікальних знахідок середньовічного Києва.

"Тривають консультації з облаштування музейної частини комплексу, де кияни знайомитимуться з історією та давніми будинками, які були на цьому місці багато століть тому. Усі археологічні розкопки триватимуть під площею", - зазначив мер.

За його словами, реконструкція Поштової площі разом з будівництвом транспортної розв'язки коштувала бюджету Києва 427 млн грн за цінами 2013 року.

Нагадаємо, в лютому археологи в рамках розкопок, які передували роботі з будівництва торгового центру, знайшли на Поштовій площі вулицю 11-13 століття. Влада пообіцяла, що на місці знахідок створять підземний музей. На збереження унікальних археологічних знахідок Київрада виділила 20 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram