ГоловнаКультура

У Києві відбудеться дискусійна програма "Між революцією і війною"

У Центрі візуальної культури організовують дискусії про Крим, АТО і переселенців

У Києві відбудеться дискусійна програма "Між революцією і війною"
Фото: Центр визуальной культуры

Столичний Центр візуальної культури організовує дискусійну програму "Між революцією і війною", в рамках якої відбудуться обговорення найважливіших проблем, з якими стикається українське суспільство останнім часом.

Як повідомляють організатори, перша дискусія програми відбудеться 4 грудня. Дискусії триватимуть до 16 грудня.

У четвер, 4 грудня, о 19:00 відбудеться дискусія "Острів Крим", в рамках якої обговорять тему переформатування державних кордонів, функції держави, статус людей без громадянства, історичну генеалогію "кримського питання". Учасники дискусії - Олександра Дворецька, Олексій Арунян, Георгій Касьянов.

На 19:00 5 грудня заплановано дискусію "Переміщені громадяни: війна і внутрішня міграція" - про процеси вимушеної міграції всередині України та за її межі. На сьогоднішній день в Україні нараховується понад 400 тис. внутрішніх мігрантів і стільки ж - біженців, які виїхали за межі країни. Учасники дискусії - Тарас Доронюк, Андрій Солодько, Максим Буткевич та Тетяна Безрук обговорять, як зміниться суспільство з появою нової для України категорії громадян.

6 грудня о 17:00 відбудеться дискусія "Між революцією і війною", участь у якій візьмуть Яків Яковенко, Катерина Рубан, Ольга Мартинюк та Михайло Собуцький. Основні питання: "Чи є війна в Україні наслідком революції на Майдані? Чи були події на Майдані революцією? Як змінюється поняття війни, коли вона стає постійною?"

7 грудня о 19:00 відбудеться дискусія "АТОпія" з учасниками Вадимом Гудимою, Василем Черепаніним, Микитою Каданом і Миколою Балабаном.

Вхід на дискусії вільний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram