ГоловнаКультура

Стартував 14-й Міжнародний благодійний дитячий фестиваль "Чорноморські Ігри"

У Скадовську виступлять близько трьох тисяч дітей із дев'яти країн.

Стартував 14-й Міжнародний благодійний дитячий фестиваль "Чорноморські Ігри"

Сьогодні, 17 липня 2012 року, у Скадовську (Херсонська обл.) почався 14-й Міжнародний благодійний дитячий фестиваль "Чорноморські Ігри".

У дитячому фестивалі беруть участь близько трьох тисяч дітей із дев'яти країн світу, які продемонструють свої таланти в різних конкурсах. На майданчику фестивалю виступатимуть діти з Куби, Литви, Нідерландів, Росії, Білорусі, Молдови, Румунії, Вірменії і, звичайно, найбільша кількість учасників - з України.

Протягом фестивальних днів учасники продемонструють себе у вокальному та хореографічному конкурсах, конкурсі театрального мистецтва й оригінального жанру, конкурсі малюнків і скульптур із піску.

У вокальному конкурсі фестивалю змагатимуться 66 вокалістів, 13 вокальних груп, у танцювальному - 21 колектив. Вік учасників - від 7 до 16 років.

Організатори фестивалю підготували низку розважальних програм для дітей - карнавальну ходу центральними вулицями міста, щоденні різноманітні конкурси на березі моря, спеціальні вечірні шоу-програми і чемпіонат популярних дитячих настільних ігор. Також усі діти, які саме відпочивають у Скадовську, можуть узяти участь у всіх розважальних заходах фестивалю.

Окрасою фестивалю стануть виступи молодих українських зірок - це брати Борисенки, Еріка, Денис Любимов, Оля Цибульська, групи "Реал О", «Діофільми", "Час і Скло".

Ініціатор фестивалю - народний депутат України Микола Баграєв - зазначив, що 14-й сезон "Чорноморських Ігор" особливий, передусім тим, що фестиваль набув міжнародного формату. "До нас приїхали учасники із 9 країн світу! З погляду майстерності буде дуже цікаво подивитися на змагання наших дітей з однолітками з інших країн. З погляду розвитку Херсонщини як курортного краю, безумовно, "Чорноморські Ігри" допоможуть відкрити багатьом іноземним гостям Україну та Херсонський край зокрема".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram