ГоловнаКультура

Головархітектури: без нового Генплану не можна виконати вимоги ЮНЕСКО

Відомство звинувачує в цьому активістів, які протестують проти Генплану Києва

Головархітектури: без нового Генплану не можна виконати вимоги ЮНЕСКО
Фото: Макс Левин

Головне управління містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації не буде виконувати вимог ЮНЕСКО, що стосуються заборони будівництва в заповідних зонах, поки не затвердять новий Генеральний план Києва.

Про це повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Київголовархітектури.

"У складі цього документа розроблено і доопрацьовують історико-культурний опорний план, де в текстовій і графічній частини викладено вимоги, які висуває ЮНЕСКО. Таким чином, поки Генеральний план не затверджено, ми не виконуємо вимоги організації", - повідомляють у відомстві.

У Головархітектурі зазначають, що обговорення Генплану відкладається через активістів, які "затримують затвердження документа, створюють проблеми для виконання зобов'язань перед ЮНЕСКО". Розгляд Генплану "на архітектурно-містобудівній раді було зірвано з використанням гучномовців, криків і провокаторів, які ніяких конкретних пропозицій не подали". Це, вважають у Головархітектурі, заважає інтелігентному обговоренню Генплану архітекторами, істориками та науковцями.

Нагадаємо, в Комітеті Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО вже неодноразово висловлювали невдоволення будівництвом, яке ведуть у буферних зонах київських заповідників. Днями, зокрема, стало відомо, що в комітеті погрожують видалити Лавру та Софію Київську зі списку об'єктів усесвітньої спадщини, якщо ситуація з українськими пам'ятками історії та архітектури не покращиться найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram