ГоловнаКультура

Температура в столичному транспорті вдень не опускається нижче 32°С

Журналісти провели заміри.

Температура в столичному транспорті вдень не опускається нижче 32°С

У салонах київського громадського транспорту через відсутність кондиціонерів і з настанням по-справжньому літньої погоди температура в розпал дня не опускається нижче 32 градусів.

Про це пише газета “Сегодня”, зробивши відповідні заміри температури повітря в муніципальних автобусах і тролейбусах центральних маршрутів.

Так, 32°С було в салоні нового тролейбуса №16, який курсує на Майдан Незалежності. На зупинці, в тіні, при цьому градусник показував 29°С.

На запитання, де кондиціонер, кондуктор здивовано відповіла: "Який кондиціонер? Віконця геть відкриті, можете пересісти". Водій теж вражена: "Він тут навіть не передбачений".

У новенькому автобусі № 62, який прямує через центр до Лаври, термометр показав уже 33,3°С.

У швидкісному трамваї №3 термометр побив рекорд - +35 градусів. Пасажири обмахувалися хусточками: "Ну це просто душогубка!".

Кондиціонери в автобусах і тролейбусах, кажуть у мерії, будуть не раніше, ніж через рік, пише газета.

"Вони будуть, ніхто не обманював. Але поки ми отримуємо транспорт за старими договорами від 2008 року, там кондиціонери не передбачені. А за новими угодами машини надійдуть наступного року", - пояснив начальник Головного управління транспорту КМДА Євген Водовозов.

Але в старих машинах "холодок" не встановлюватимуть. "У старому транспорті ми не плануємо встановлювати кондиціонери, вони будуть тільки в новому", - заявив голова КМДА Олександр Попов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram