ГоловнаБлогиБлог Всеволода Шаманича

Провокація з прапором. Продовження

Українські медіа жваво підхопили і розтиражували спалення під час дня незалежності Польщі українського прапора. Певним чином це дійсно викликало обурення українців і спровокувало у частини громадян невмотивовану реально неприязнь до Польщі.

Разом з тим, є у цієї прикрої історії зі спаленим прапором є і продовження. І його було б правильніше розтиражувати у ЗМІ набагато активніше ніж саму історію зі спаленням. Справа у тому що дружні до України польські націоналісти самі знайшли і побили спалювача прапора Даміана Біденка, який очолював проросійську організацію Нова вільна Польща (NWP). Окрім того польські націоналісти вилучили у якості трофеїв два банери провокативного проросійського руху. Про саму цю подію написав ресурс польських націоналістів.

Важливо сказати, що такі події наочно демонструють нам справжню Польщу, стають на заваді спробам провокаторів розсварити два народи, коли Польща реально залишається одним з ключових зовнішньополітичних партнерів України. Знову провокація, тепер вже більш явна рука Москви, що через проросійські сили намагається розсварити дві держави.

Однак є і позитивні моменти. По-перше, польські націоналісти продемонстрували солідарність, самостійно виправивши наслідки діяльності проросійських провокаторів. По-друге, дійсно такі події доводять нам, що є сенс в укріпленні зв'язків не лише між державними інститутами, але і між інститутами власне суспільства, які зможуть реагувати на виклики раніше і можливо навіть успішніше аніж самі державні інститути.

У самій же Польщі деякі ЗМІ вже опублікували інформацію про відкриття карної справи проти спалювачів прапора України. Сподіваємось, це дійсно так і реакція польського правосуддя буде не менш блискавичною, аніж реакція польського суспільства. Однак, розслаблятися не час. Інформаційна війна проти України продовжується, отож будьмо пильними і раціональними.

Всеволод Шаманич Всеволод Шаманич , Журналіст, співзасновник проекту "Українська мрія"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram