Німецький професор Валентин Герайн допоможе будувати медичний центр в Ірпені

Всесвітньо відомий медик проведе навчання для ірпінських лікарів і буде консультантом на будівництві нового медичного центру в нашому місті. Перший візит Валентина Герайна до Ірпеня заплановано на травень.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Валентин Герайн – професор університетської клініки ім. В.Гете у місті Франкфурт на Майні, керівник приватної клінічної практики з питань дитячої та сімейної медицини, науковий і медичний керівник фонду імені Герайна, науковий і медичний керівник «ICR-PM: Institute for Cancer Research and preventive Medicine».

У всьому світі Герайна знають як талановитого педіатра, котрий успішно лікує онкологічні захворювання у дітей. Ще у студентські роки він брав участь у розробці препарату, який сьогодні є на озброєнні всіх армій світу. Цими ліками також рятували дітей, постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи.

Герайн має великий досвід організації медичних установ. Він створив 20 центрів дитячої гематоонкології та супроводжував проведення десятків науково-практичних семінарів у Білорусії, Росії, Казахстані, Киргизії, Грузії, Вірменії. Сім років був радником з питань охорони здоров’я Міністерства охорони здоров’я Республіки Білорусь. Має державні нагороди Німеччини, Росії, Казахстану, почесний професор кількох університетів та наукових центрів різних країн світу.

Велика честь працювати з такою людиною. І нам приємно, що Валентин Герайн зацікавився нашим містом і погодився працювати з нами.

Минулого року ми розпочали реформування медичної галузі в Ірпені. Відкрили ряд нових установ, придбали нове оснащення, розпочали системну роботу для підвищення кваліфікації лікарів. Цього року в рамках реалізації стратегії «Ірпінь – місто здоров’я» починаємо будувати великий сучасний медичний центр.

Для того, щоб новий центр відповідав європейським стандартам, вже зараз, на етапі початку будівництва, ми повинні чітко розуміти ключові речі: яке оснащення придбати, як обладнати кабінети, які технології використати. А для цього потрібні відповідні знання і досвід. Ними володіє фахівець найвищого класу Валентин Герайн.

Професор Герайн приїжджатиме до Ірпеня один раз на кілька місяців, аби слідкувати за будівництвом медичного центру, а заодно навчати наших медиків, як працюють у Європі. Перший візит заплановано на 15-21 травня.

У розвинених країнах медицина зорієнтована на профілактику та попередження хвороб. Дуже велика увага приділяється діагностиці, бо від цього залежить методика подальшого лікування. Україні також потрібна така система: щоб люди довіряли лікарям, щоб кожен медичний центр мав новітнє обладнання, і щоб навіть стіни лікарні додавали бадьорості, а не пригнічували.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram