ГоловнаБлогиБлог Тараса Токаря

Кому вигідна соціальна напруга у Полтаві?

Виявляється всього однією дією можна розділити людей, які живуть в одному місті, на “чорних” і “білих”.

На прикладі Полтави це виглядає так. 14 травня цього року мешканцям всього міста відключили гарячу воду. Відключили за борги. Але не за борги мешканців, а за непорозуміння у взаєморозрахунках між НАК “Нафтогаз України”, “Полтаватеплоенерго” і “Полтавагазом”. Останні і виконали цю “чорну” справу.

На скільки мені відомо, вищезгаданий конфлікт триває вже майже рік. Свого апогею він досяг саме 14 травня, коли “Нафтогаз” попросив “Полтавагаз” перекрити подачу газу всім котельням Полтави, які подають гарячу воду мешканцям обласного центру.

Після припинення подачі гарячої води, коли всі побачили, що “Нафтогаз” вже не жартує, до розв’язання конфлікту втрутилося керівництво Полтавської облдержадміністрації. Обласна державна адміністрація вимагала включити ті котельні, які обслуговують об’єкти соціальної сфери (лікарні, дитячі садочки і т.і.) на час вирішення конфлікту. Того ж дня “Нафтогаз” відступив і погодився виконати вимогу ОДА.

Станом на 14 червня, з 38 котелень Полтави, які займаються подачею гарячої води, 20 залишаються опломбованими. А це більше половини.

Без гарячої води цього спекотного літа залишається половина мешканців Полтави, які користуються послугами “Полтаватеплоенерго”. Безпідставно її не отримують пенсіонери, хворі люди, інваліди, маленькі діти – ті хто не може сам себе обслужити.

У місті росте соціальна напруга. Частина мешканців обурена тим, що не отримують гарячу воду, не маючи боргів перед комунальним підприємством “Полтаватеплоенерго”. Також вони обурені діями окремих чиновників обласної влади, які припинили наполягати на остаточному поверненні постачання гарячої води для всіх полтавців, розділивши їх на “чорних” і білих”.

Тарас Токар Тарас Токар , Суспільно-політичний активіст, блогер
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram