ГоловнаБлогиБлог Надії Парфан

«А теперь они что, могут вообще не рожать?»

Сьогодні, 10 липня, у рамках виконання своїх прямих професійних обов’язків Волинська обласна рада проводила відкриті сесійні слухання на тему «З’ясування сутності гендерної політики* та проблем і ризиків, які вона несе українському суспільству».

Публічні слухання з питань гендерної політики у Волинській облраді засвідчили, що можновладці досі перебувають у владі
стереотипів, які не дозволяють по-сучасному розв'язати проблеми в цій сфері
Фото: EPA/UPG
Публічні слухання з питань гендерної політики у Волинській облраді засвідчили, що можновладці досі перебувають у владі стереотипів, які не дозволяють по-сучасному розв'язати проблеми в цій сфері

Очевидець знакової події місцевого самоврядування правозахисник Максим Буткевич з "Центру інформації про права людини" записав ключові тези, що прозвучали з вуст учасників та учасниць слухань. Улюблені цитати:

‎"Прошу звернутися до СБУ із проханням припинити діяльність гендерних організацій як таких, які загрожують національній безпеці України".

"Это - прямой путь к гомосексуализму! Тут написано "анальный секс". Ребята, разве есть такой секс?

"Гендер разбивает стереотипы мужчины и женщины. Разве это нормально? Вот я, как женщина, должна стать матерью. А теперь они что, могут вообще не рожать?"

"Як націоналістка... мушу сказати, що ми маємо протестувати проти мовного закону - і маємо підтримати закон про заборону пропаганди гомосексуалізму. Це два найважливіші закони зараз".

‎"Церква ніколи нічого не забороняла. Вона лише попереджала".

"Бог нас створив такими, як ми є - чоловіком і жінкою. А ви намагаєтеся переробити те, що створив Бог. Це - гріх, і ... злочин проти української нації".

"Традиційна модель сім'ї - тато, мама, діти - це краще, чи гірше? Ні, не треба нічого ускладнювати; просто скажіть прямо зараз: краще - чи гірше?"

"Чому Ви, як представниця гендерної організації, не внесете поправки до цього закону (про рівні можливості), які би забороняли, наприклад, дівчині, якій подобаються дівчата, проявляти свої сексуальні уподобання?"

*Ґендерна політика - утвердження партнерства статей у визначенні і реалізації політичних цілей, завдань і методів їх досягнення в діяльності політичних структур - держави, політичних партій, суспільно-політичних об'єднань. (Вікіпедія)

Надія Парфан Надія Парфан , Культуролог, перекладачка, аспірантка Києво-Могилянської Академії, активістка Феміністичної Офензиви
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram