ГоловнаБлогиБлог Олександра Аронця

Вибори в Обухові: порушення та використання адмінресуру

Як відомо, 18 березня пройде чергова хвиля позачергових місцевих виборів по Україні. Цікавими будуть вибори в Обухові, місті-сателіті Києва. Там вибирати будуть міського голову. І вже зараз можна говорити про те, що ці вибори будуть сфальсифіковані, та навіть більше! Фальсифікація вже йде повним ходом.

Макс Левин
Макс Левин

Почалося все з того, що міська влада подала до суду на місцевий осередок «Свободи» за те, що ті хотіли виставити агітаційний намет! А суд? Суд виносить рішення – це вершина юридичної думки, цитую фрагмент рішення:

«Виходячи із системного аналізу (!) правових актів, враховуючи місце і час проведення заходу, відомості щодо суворих погодних умов, викладених у повідомленні Міністерства охорони здоров'я від 26.01.2012 року, виходячи із дотримання справедливого балансу між збереженням прав і інтересів територіальної громади міста Обухова, запланований відповідачем масовий захід не узгоджується з інтересами мешканців територіальної громади та не є можливим», – йдеться в ухвалі Київського окружного адміністративного суду, який таким чином заборонив будь-які публічні акції «Свободі».

Та це ще не найцікавіше.

14 лютого 2012 року о 16:00 в будинку культури Обухова в робочий час розпочалося дійство під назвою "Театр одного актора", головну роль в якому грав єдиний і неповторний голова Київської обласної державної адміністрації Присяжнюк Анатолій Йосипович. Він оповідав про свої шалені досягнення, та звісно, агітував за кандидата від Партії Регіонів. Але от же халепа! Кандидат від ПР ще не був зареєстрованим!

На даний момент очевидно, що йдеться про брутальне застосування адміністративного ресурсу посадовою особою, що заборонено ч.3 ст.53 Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради АРК, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" від 10.07.2010 № 2487-VI. Очевидно, що відповідь на це питання має надати Обухівська міська виборча комісія та районний прокурор.

І як цьому протистояти?

Олександр Аронець Олександр Аронець , Політичний експерт ГО «Всеукраїнска Люстрація»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram