ГоловнаБлогиБлог Богдана Червака

Не дозволимо зрадити ідеали Майдану!

Українська-російська війна, що її розпочала Росія проти нашої держави, увійшла в етап реальної загрози прямого військового протистояння. Щоб хоч якось виправдати свої загарбницькі плани, кліка Путіна вдається до систематичних провокацій на сході і півдні України. Для цього у Луганську і Донецьку області відряджаються терористи і диверсанти, які з допомогою терору, вбивств та шантажу українського населення мають на меті спровокувати повноцінне військове вторгнення російських окупаційних військ на територію Української держави.

Фото: EPA/UPG

У цій ситуації, щоб відстояти свою державну незалежність і соборність український народ має вирішити такі нагальні проблеми.

1. Організація Українських Націоналістів підтримує необхідність проведення Антитерористичної операції на території тих областей Сходу України, де через дії російської агентури та її місцевих поплічників ситуація є загрозливою для конституційного ладу та територіальної цілісності України.

Вважаємо, що для успішного проведення Антитерористичної операції в умовах, які склалися на охоплених терором та безладами територіях, вирішальне значення має створення можливостей для української організованої громади та усіх державницьких сил зі зброєю в руках виступити на захист мирного населення у Донецькій і Луганській областях. Це означає, що Верховна Рада повинна невідкладно розробити та ухвалити закон, який унормує створення спеціальних підрозділів з громадян-добровольців і ствердить право громадян використовувати легально отриману ними вогнепальну зброю для захисту мирних жителів, органів влади та місцевого самоврядування, населених пунктів та комунікацій від диверсантів і терористів.

2. Друге першочергове завдання – виступити на захист кордонів України. Очевидно, що у зв’язку з наближенням 9 травня, яке Росія традиційно використовує для пропаганди своїх імперських амбіцій, будуть чинитися нові провокації. Ворог прагнутиме дестабілізувати ситуацію в Україні, щоб мати привід ввести війська на її територію.

Збройні сили України мають бути до цього готові. На практиці, це означає не вагатися відкрити вогонь та відкинути ворога за кордони нашої держави. Зважаючи на те, що режим Януковича фактично знищив українську армію і минуло надто мало часу, щоб її відродити і зробити ефективною, також вважаємо, що до цього необхідно залучити організовану українську громаду – загони самооборони, створені за принципом тих, які за покликом серця та громадського обов’язку захищали Майдан під час української революції. Але тепер в умовах загрози іноземної агресії такі загони мають отримати право мати вогнепальну зброю.

3. Першочерговим політичним кроком, який дозволить стабілізувати ситуацію в Україні мають стати президентські вибори 25 травня. У жодному випадку не можна їх відкладати, оскільки це дозволить Кремлю вчиняти нові провокації та відволікатиме Україну від вирішення нагальних економічних і соціальних проблем. Успішне проведення виборів дозволить скріпити владу та зміцнити міжнародний авторитет України як демократичної держави.

4. У цей непростий час не сміємо забувати про ідеали Майдану. Кращі сини і доньки нашого народу віддали своє життя, щоб українці жили не просто у незалежній Україні, а державі, де утверджуються питомі для нашої нації культурні і духовні цінності. Нинішні спроби контрреволюційних сил, зокрема Партії регіонів і комуністів, а також деяких ліберальних середовищ, у різних формах заперечити статус української мови як ЄДИНОЇ державної, або ж загалом розмити національну ідентичність українців, це – зрада Майдану. Цього ніколи не допустимо!

Богдан Червак Богдан Червак , Голова Організації Українських Націоналістів
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram