ГоловнаСвіт

Медведєв вступає до "Єдиної Росії"

Володимир Путін, який головував у ЄР в 2008-2012 роках, у партію так і не вступив.

Медведєв вступає до "Єдиної Росії"

Прем'єр Росії Дмитро Медведєв написав заяву про вступ до партії "Єдина Росія".

Про це заявив РІА "Новини" секретар президії генради ЄР Сергій Неверов.

"Напередодні Медведєв подав заяву про вступ у партію в первинне відділення, думаю, вони розглянуть його швидко", - сказав єдинорос.

Він вважає, що ще до з'їзду партії, який відбудеться 26 травня, Медведєв стане членом політсили.

Очікують, що на з'їзді розглядатимуть питання про головування Медведєва в "Єдиній Росії".

Медведєв напередодні з'їзду "Єдиної Росії" також зустрінеться з представниками московського відділення єдиноросів.

З'їзд партії відбудеться 26 травня в Манежі, єдинороси очікують на ньому близько 2 тисяч осіб. Питання про обрання нового голови партії буде на з'їзді ключовим.

Наприкінці квітня Медведєв, який займав тоді пост глави держави, погодився очолити правлячу партію і стати її членом. Нинішній президент Володимир Путін, який головував у ЄР в 2008-2012 роках, у її лави так і не вступив.

У квітні Медведєв в інтерв'ю п'ятьом російським телеканалам повідомив, що бачить партію потужною "центристсько-консервативною силою", яка обов'язково повинна бути присутня на політичному полі країни. При цьому він зазначив, що ЄР можна і потрібно змінювати.

На минулих у грудні 2011 року виборах у Держдуму Медведєв очолював федеральний список єдиноросів, однак це не допомогло їй зберегти свої позиції конституційної більшості в нижній палаті парламенту.

Як повідомив Неверов РІА "Новини" минулого тижня, "Єдина Росія" може прийняти в партію Медведєва в короткі терміни. Щоб вступити в ЄР, необхідно мати стаж перебування серед прихильників партії не менш ніж шість місяців. Проте главі уряду не доведеться згідно з партійним статутом чекати півроку. Як пояснював Неверов, Медведєва завжди вважали прихильником партії, і він очолював список єдиноросів на парламентських виборах у грудні 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram