ГоловнаСуспільствоЖиття

Затриманому у справі Онищенка екс-заступнику голови "Укргазвидобування" знизили заставу з 50 до 10 млн гривень

Вадим Шленчак залишається під вартою.

Затриманому у справі Онищенка екс-заступнику голови "Укргазвидобування" знизили заставу з 50 до 10 млн гривень
Фото: 24tv.ua

Апеляційний суд Києва знизив розмір застави з 50 до 10 млн гривень колишньому першому заступнику голови правління "Укргазвидобування" Вадиму Шленчаку, затриманому за підозрою в привласненні коштів держкомпанії.

Про це повідомили "Українські новини" з посиланням на джерело в правоохоронних органах. При цьому суд залишив Шленчака під вартою.

Нагадаємо, в червні минулого року НАБУ і САП заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке завдало збитків державі в розмірі 3 млрд гривень. Слідство вважає, що організатором корупційної схеми є нардеп Олександр Онищенко, який зараз перебуває в національному розшуку.

Встановлено, що протягом січня 2013 - січня 2016 років компанії "Карпатнадраінвест", "Надра Геоцентр", "Хас", у яких були укладені договори про спільну діяльність з "Укргазвидобування", продавали видобутий газ за заниженою вартістю (по 2,64 тис. грн за тисячу кубометрів при ринковій вартості 7,06 тис. грн) на товарних біржах "Центр" і "Львівська універсальна". Покупцями виступали низка пов'язаних ТОВ, які потім реалізовували його підприємствам реального сектора економіки вже за справжньою ціною з невеликою знижкою - 6,9 тис. грн.

26 січня Солом'янський суд заарештував у цій справі Шленчака на два місяці і призначив заставу в розмірі 50 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram