ГоловнаСуспільствоЖиття

Вкладники банку "Михайлівський" перекрили рух у центрі Києва (оновлено)

На Хрещатику зібралися близько 300 осіб.

Близько 300 вкладників неплатоспроможного банку "Михайлівський" перекрили рух у центрі Києва.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Мітингувальники підійшли до Майдану Незалежності, вийшли на проїжджу частину і заблокували рух у бік вулиці Михайлівської. Вони скандують "Ганьба" і "Банду геть", тримають прапори з назвою банку і вимогою повернути вклади.

На місці також перебувають кілька поліцейських. З натовпу кілька разів кинули димові шашки, однак їх загасили.

Кілька учасників мітингу підпалили шини, але їх незабаром загасили. На місці чергують дві пожежні машини.

Оновлення. Між мітингувальниками та правоохоронцями відбулися сутички. За словами очевидців, кілька людей лежать на землі, також одного учасника акції забрала швидка. Правоохоронці намагаються відтіснити учасників акції, щоб звільнити проїжджу частину.

Нагадаємо, протести пов'язані з тим, що Фонд гарантування вкладів відмовляється компенсувати депозити понад 10 тисяч осіб, які розмістили свої гроші на рахунках окремих фінансових компаній, пов'язаних з банком "Михайлівським" - ТОВ "Інвестиційно-розрахунковий центр" і ТОВ "Кредитно-інвестиційний центр". Компанії обіцяли прибутковість на кілька процентних пунктів вищу, ніж банк "Михайлівський". При цьому співробітники банку замовчували, що на такі вклади не поширюється гарантія ФГВФО.

Хоча вклади не гарантуються державою, вже кілька місяців клієнти збанкрутілого банку регулярно проводять мітинги і вимагають повернути гроші.

Докладно про це читайте в статті "Депозит не туди. Чому мітингують клієнти банку "Михайлівський". 13 серпня правоохоронці затримали колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка. Його заарештували з правом вийти під заставу 137,8 млн гривень. Також заарештували директора ТОВ "Інвестиційно-розрахунковий центр".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram