ГоловнаПолітика

Депутати ВР блокували засідання погоджувальної ради, вимагаючи створення ТСК у справі Гандзюк

Робота почалася після тривалих дискусій.

Депутати ВР блокували засідання погоджувальної ради, вимагаючи створення ТСК у справі Гандзюк
Фото: Анна Стешенко

Депутати "Батьківщини", "Самопомочі" та групи "єврооптимістів" вимагають від спікера Верховної Ради створення тимчасової слідчої комісії у справі Катерини Гандзюк.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, народні депутати Ігор Луценко, Олексій Рябчин, а також Олена Сотник разом із Мустафою Найємом і Світланою Заліщук блокували початок засідання погоджувальної ради Верховної Ради.

Парламентарії вимагали від спікера Андрія Парубія внести до порядку денного роботи парламенту питання про створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для розслідування вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Після тривалих дискусій біля президії з народними депутатами спікер усе-таки відкрив засідання погоджувальної ради, попросивши всіх "пригальмувати емоції".

Парубій почав погоджувальну раду з заклику до правоохоронних органів: "якомога швидше розслідувати всі обставини вбивства Гандзюк", - сказав він.

Фото: Ганна Стешенко

Народні депутати "Батьківщини", "Самопомочі" та групи "єврооптимістів", своєю чергою, стояли за спиною спікера, тримаючи в руках плакати з написами: "Хто замовив Гандзюк?" і "Її вбили!".

Нагадаємо, 31 липня Гандзюк облили сірчаною кислотою поряд з її будинком у Херсоні. Активістку госпіталізували з серйозними опіками, а потім перевезли до Київського опікового центру.

Поліція розслідує напад як замах на вбивство. Слідство підозрює в скоєнні нападу п'ятьох колишніх учасників АТО. Це - В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук. В організації злочину звинувачують Торбіна, інформація про замовників засекречена.

Усім п'ятьом підозрюваним суд уже обрав запобіжний захід: чотирьох узяли під варту, одного - Вишневського - відпустили під цілодобовий домашній арешт.

За 50 днів після замаху Гандзюк перенесла 11 операцій із видалення відмерлих тканин і пересадки шкіри. 26 вересня Гандзюк записала відеозвернення з лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram