ГоловнаПолітика

ГПУ сподівається завершити розслідування у справі Єфремова до кінця року

Суд і далі розглядатиме продовження запобіжного заходу екс-голові ПР 21 листопада.

ГПУ сподівається завершити розслідування у справі Єфремова до кінця року
Фото: Сергей Нужненко

Генеральна прокуратура має намір завершити розслідування в справі депутата Верховної Ради Олександра Єфремова (фракція Партія регіонів) до 2017 року.

Про це журналістам сказав прокурор Павло Кожухівський.

"Ми на завершальній стадії розслідування ... Протягом місяця-півтора місяців плануємо завершити розслідування", - сказав він.

При цьому Кожухівський сказав, що точну дату завершення розслідування назвати він не може.

У суботу Печерський районний суд почав розглядати продовження арешту Єфремова, що закінчується 24 листопада. Засідання було вирішено перенести на понеділок, 21 листопада, на 11:00 ранку.

На сьогоднішньому засіданні захист Єфремова оголосив про відвід судді Володимира Карабаня, але суддя не задовольнила цей відвід.

Нагадаємо, Єфремова затримано 30 липня на борту літака "Австрійських авіаліній". Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство має прямі докази щодо ролі Єфремова в організації "ЛНР".

ГПУ підозрює колишнього голову ПР у заволодінні шляхом зловживання службовим становищем, майном підприємства "Луганськвугілля" (ч. 5 ст. 191 КК України), вчиненні умисних дій з метою зміни територіальних кордонів України, що призвело до смерті людей і інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України), а також в скоєнні організаційного та іншого сприяння створенню терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram