ГоловнаПолітика

Луценко зробить подання про зняття з нардепа Скорика недоторканності

Справа стосується подій 19 лютого 2014 року.

Луценко зробить подання про зняття з нардепа Скорика недоторканності
Николай Скорик
Фото: www.timer-odessa.net

Генпрокурор Юрій Луценко наступного тижня внесе у Верховну Раду подання про зняття недоторканності з нардепа від Опозиційного блоку, колишнього голови Одеської обласної державної адміністрації Миколи Скорика.

Про це він сказав на прес-конференції в прокуратурі Одеської області.

За його словами, справа стосується побиття євромайданівців, які протестували біля будівлі ОДА 19 лютого 2014 року.

"Уже підписано підозру колишньому першому заступнику Одеської обласної державної адміністрації Орлову в тому, що він організував заворушення біля ОДА. Також можу повідомити, що маю намір наступного тижня внести подання про зняття депутатської недоторканності з тодішнього голови обласної державної адміністрації громадянина Скорика, який підозрюється в причетності до цих самих сумних подій - побиття десятків мирних людей з комусь симпатичними, комусь несимпатичними політичними поглядами, що неприпустимо", - сказав Луценко.

Нагадаємо, 19 лютого 2014 року активісти Євромайдану проводили акцію "Досить стріляти" біля стін Одеської ОДА. До мітингувальників активістів вийшов Микола Скорик, але його освистали. Після того, як він пішов у будинок, біля входу з'явилося близько 200 осіб з наліпками "Стоп Майдан" і георгіївськими стрічками. Вони почали бити мітингувальників, які спробували сховатися за кордоном бійців внутрішніх справ, але правоохоронці їх не захищали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram