ГоловнаПолітика

Ложкін назвав необхідну суму інвестицій для відновлення економіки України

200 млрд доларів необхідні Україні протягом 20 років для того, щоб мати зростання ВВП на рівні 6% щорічно.

Ложкін назвав необхідну суму інвестицій для відновлення економіки України
Фото: 24tv.ua

Секретар Національної інвестиційної ради Борис Ложкін вважає, що необхідно залучати 10 млрд доларів інвестицій щороку для зростання ВВП на 6%.

Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу".

"Нам узагалі необхідно десь 10 млрд доларів інвестицій щороку, щоб ми йшли по зростанню ВПП більш ніж 6%... Ми оцінюємо, що десь 200 млрд доларів необхідні Україні протягом 20 років для того, щоб мати зростання ВВП +6% щорічно", - сказав він.

Раніше Ложкін заявив, що, на його думку, для поліпшення рівня життя населення необхідне зростання ВВП на 6% щорічно.

За його словами, інвестиційні проекти, які буде розробляти інвестрада, заплановано на суму 250-300 млн доларів кожен, а ознакою ефективної роботи інвестради буде поява інвестиційних проектів на більш ніж 1 млрд доларів.

"Для перших результатів (термін) - наступний рік. Я не можу сказати, що ми можемо бути впевнені щодо (інвестпроектів) по мільярду (доларів) і більше наступного року, але я сподіваюся, що перші проекти понад 200 млн повинні з'явитися і почати реалізовуватися у 2017-му", - сказав Ложкін.

Він також повідомив, що до роботи інвестради заплановано залучати іноземних фахівців, зокрема як експертів.

Раніше Ложкін заявив про згоду американського мільярдера і інвестора Джорджа Сороса брати участь у роботі інвестради.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко оголосив про відставку голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна та призначення його секретарем Національної інвестради. Посаду голови Адміністрації президента замість Ложкіна буде займати голова Харківської ОДА Ігор Райнін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram