ГоловнаПолітика

Порошенко прийняв вірчі грамоти в послів чотирьох країн

До виконання обов'язків узялися посли США, Румунії, Бразилії та Єгипту.

Порошенко прийняв вірчі грамоти в послів чотирьох країн
Петр Порошенко и Хоссам Эльдин М. Али.
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко  прийняв вірчі грамоти у послів США Марі Йованович, Румунії Крістіана-Леона Цуркану, Федеративної Республіки Бразилія Освальдо Біата Жуніора і Арабської Республіки Єгипет Хоссама Ельдіна М. Алі.

Про це інформує прес-служба президента.

Петро Порошенко привітав Марі Йованович з початком діяльності на посаді посла США в Україні, зазначивши, що розраховує на її попередній досвід роботи в Києві у 2001-2005 роках. Голова держави висловив вдячність американській стороні за політичну, фінансову і військово-технічну підтримку України в боротьбі проти російської агресії.

Під час бесіди з послом Румунії Петро Порошенко відзначив високу динаміку двостороннього діалогу між країнами за останні роки. Голова держави висловив сподівання, що Бухарест і надалі сприятиме поглибленню взаємодії України з ЄС і НАТО.

Під час зустрічі з послом Федеративної Республіки Бразилія голова держави наголосив на важливості відновлення регулярного політичного діалогу і ділових контактів між двома країнами на всіх рівнях, а також наголосив на необхідності прискорити організацію українсько-бразильської міжурядової комісії з економічного співробітництва. Керівник Української держави наголосив на потенціалі співпраці в аграрному секторі, у фармацевтиці, ядерній енергетиці, науково-технологічній і військово-технічній сферах.

Петро Порошенко і посол Єгипту Хоссам Ельдін М. Алі обговорили важливість активізації політичного діалогу та поглиблення торговельно-економічного співробітництва між двома державами. Сторони підтвердили зацікавленість у проведенні до кінця 2016 року сьомого засідання Спільної міжурядової комісії з економічного і науково-технічного співробітництва між Україною та Арабською Республікою Єгипет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram