ГоловнаПолітика

У Раді назвали підозрілою появу "17 каналу" першим на місці вбивства Шеремета

"Одразу видно, що придумували на ходу, може, тому що правда-то неоднозначна?"

У Раді назвали підозрілою появу "17 каналу" першим на місці вбивства Шеремета
Фото: Сергей Нужненко

Депутат Верховної Ради від БПП Дмитро Білоцерківець вважає підозрілою появу журналістів "17 каналу" першими на місці вбивства Павла Шеремета.

На сайті цього інформаційного ресурсу йдеться, що "вибух почула знімальна група "Розвідки", перебуваючи на вулиці вище, яка очікувала записати інтерв'ю з мером столиці Віталієм Кличком біля його будинку для майбутнього сюжету про декомунізацію". Після цього канал опублікував відео, на якому Шеремета ще живим дістають із машини після вибуху.

Білоцерківець, який є близьким соратником Кличка, зазначає, що Кличко, який напередодні відзначав 45-річчя, не міг мати сьогодні жодного інтерв'ю. На сторінці Кличка у фейсбуці також сказано, що він напередодні був "за тисячі кілометрів від Києва".

"З огляду на те, що мер Києва в офіційній відпустці і перебуває не в країні, то жодного інтерв'ю на Б. Хмельницького бути не могло... Така брехня наштовхує на певні думки, а іншу легенду не змогли вигадати, відразу видно, що придумували на ходу, може, тому що правда-то неоднозначна?" - зазначив Білоцерківець у фейсбуці.

"17 канал" не вперше герой таких історій. Наприклад, на початку 2015 року він активно висвітлював акції так званого Батальйону братства. Згодом лідер цієї псевдоорганізації В'ячеслав Фурса "здав" російським спецслужбам лідера УНСО Миколу Карпюка.

Уже цього року деякі нардепи дивувалися, що "17 канал" "за дивним збігом обставин" висвітлював захоплення готелю "Козацький" представниками т.зв. "Революційних правих сил" і погроми офісу СКМ, Альфа-Банку і Сбербанку РФ.

"17 канал" здійснює мовлення в інтернеті.

Нагадаємо, вибух пролунав о 7:45, коли Шеремет їхав на роботу на радіо "Вести". Машина після вибуху повністю вигоріла, Шеремета встигли витягнути з машини, але він згодом помер. Саморобний вибуховий пристрій закріпили на днище автомобіля. Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що потужність бомби становила до 600 грамів у тротиловому еквіваленті.

Автомобіль, у якому їхав Шеремет, належав його цивільній дружині, керівнику видання "Українська правда" Олені Притулі. Самої Притули в машині не було. Президент Петро Порошенко доручив надати їй охорону.

Прокуратура розслідує загибель Шеремета як умисне вбивство через професійну діяльність. Також не виключають версію про дестабілізацію ситуації в центрі Києва. До розслідування залучать ФБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram