ГоловнаПолітика

Лубківський: Євро-2012 залишається найкращим чемпіонатом Європи в історії УЄФА

Французький чемпіонат затьмарили сутички вболівальників.

Лубківський: Євро-2012 залишається найкращим чемпіонатом Європи в історії УЄФА

Директор Євро-2012 Маркіян Лубківський вважає, що "українсько-польський" чемпіонат Європи з футболу був краще організований, ніж чемпіонат у Франції.

Про це він написав у своєму фейсбуці.

"Не дивлячись на великі порівняно з Євро-2012 масштаби Євро-2016 (24 команди проти 16), відповідно більшу кількість матчів (51 проти 31), кількість стадіонів і міст господарів (10 проти 8), більший порівняно з Євро-2012 дохід УЄФА (1,93 млрд євро порівняно з 1,4 млрд євро), велику телеаудиторію (матчі Євро-2016 подивилися більш ніж 6 млрд глядачів), Євро-2012 залишається найкращим турніром за організацією протягом всієї історії УЄФА", - заявив Лубківський.

Лубківський пояснив, що організатори Євро-2012 зробили все для того, щоб матчі й атмосфера турніру не були затьмарені насильством.

"На жаль, турнір у Франції, на відміну від українського-польського проекту, був позначений невиправдано жорстокими сутичками між уболівальниками. І це - головна вада французького Євро", - наголосив Лубківський.

"Команді УЄФА відтепер належить вирішувати, як убезпечити такі турніри, які, поза всяким сумнівом, будуть ще більш масштабними, масовими, технологічними і фінансово успішним", - резюмував директор Євро-2012.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram