ГоловнаПолітика

Онищенко полетів у Ніццу (оновлено)

Юрій Луценко помилився з датою народження депутата

Онищенко полетів у Ніццу (оновлено)
Фото: delfi.ua

Народний депутат Олександр Онищенко 14 червня полетів до Ніцци, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на прес-конференції у Львові.

"Він 14 числа полетів на святкування свого дня народження в Ніццу, і про це знала спецпрокуратура, коли проводила обшуки", - зазначив Луценко.

При цьому генпрокурор нагадав, що регламент Верховної Ради передбачає п'ять днів на те, щоб Онищенко дав письмові пояснення профільному комітету.

"І з цього регламенту доведеться йти, щоб знову не повторити те, що було створено у випадку Мосійчука... Профільний комітет мусить провести засідання щонайпізніше за 20 днів після мого подання. Сподіваюся, що це буде швидше", - сказав Луценко.

Варто зазначити, що на сайті Верховної Ради вказано іншу дату народження Онищенка - 31 березня 1969 року.

Оновлення 15:33. Сам Онищенко у телефонному коментарі виданню Країна.ua заявив, що перебуває у Києві.

Оновлення 17:05. На сайті НАБУ повідомляється з посиланням на дані Державної прикордонної служби, що Онищенко вилетів на чартерному рейсі в напрямку французького міста Ніцца 14 червня 2016 року о 19:54. Станом на 15:00 16 червня назад в Україну він не повертався.

Нагадаємо, у четвер Луценко звернувся до Верховної Ради з поданням про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Олександра Онищенка ("Воля народу").

Онищенку інкримінують заподіяння державі збитків на суму 3 млрд гривень шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який добували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram