ГоловнаПолітика

Луценко попросив Раду дати згоду на затримання й арешт Онищенка

Депутатові інкримінують заподіяння державі 3 млрд гривень збитків.

Луценко попросив Раду дати згоду на затримання й арешт Онищенка
Фото: www.artukraine.com.ua

Генеральний прокурор України Юрій Луценко звернувся до Верховної Ради України з поданням про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата України Олександра Онищенка ("Воля народу").

Про це повідомляють на сторінці генпрокурора у фейсбуці.

"Відповідно до ч.2 ст.80 Конституції України, ч.1 ст.27 Закону України "Про статус народного депутата України", ч.2 ст.482 КПК України, ст.218 Закону України "Про регламент Верховної Ради України", направляю для розгляду подання на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича", - йдеться у зверненні Луценка.

Клопотання підготували Національне антикорупційне бюро і антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

Онищенкові закидають заподіяння державі збитків на суму 3 млрд гривень шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який видобували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою ціною.

Йдеться про ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Фірма Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", одним з учасників яких, згідно з Державним реєстром юридичних і фізичних осіб, є Онищенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram