ГоловнаПолітика

Григоришин отримав громадянство України

Бізнесмен звернувся по український паспорт за правом народження

Григоришин отримав громадянство України
Фото: Макс Левин

Російський бізнесмен Костянтин Григоришин отримав громадянство України. Про це LB.ua повідомило джерело в МВС.

Як повідомляється на сайті Державної міграційної служби, громадянин Росії і Кіпру Григоришин Костянтин Іванович звернувся із заявою про набуття громадянства України у спрощеному порядку, оскільки народився в Україні.

Він надав усі необхідні документи, в тому числі зобов'язався припинити громадянства Росії і Кіпру.

ДМС зазначає, що підстав відмовити Григоришину у громадянстві відомство не знайшло. Наявність кримінального провадження в Росії не є підставою у ситуації з Григоришиним.

"Реалізація права на набуття громадянства України за територіальним походженням є суб'єктивним правом, залежить тільки від волевиявлення особи і не може бути обмежена державою", - йдеться у заяві Головної медичної ради.

Нагадаємо, прохання про одержання громадянства України Григоришин подав 15 березня 2016 року.

Костянтин Григоришин народився у Запоріжжі, але значну частину життя прожив у Москві. Бізнес-активи російського олігарха, в тому числі підприємства енергетики, судно- і машинобудування переважно зосереджені в Україні. Григоришин очолює групу "Енергетичний стандарт", володіє компанією "Запоріжтрансформатор" - монополістом у виробництві силових трансформаторів, є мажоритарним акціонером сумського НВО ім.Фрунзе, "Укррічфлоту", а також співвласником дев'яти українських обленерго.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram