ГоловнаПолітика

Райнін провів зустрічі з трьома міжнародними делегаціями

Регіон відвідали представники Швеції, Південної Кореї і Китаю.

Райнін провів зустрічі з трьома міжнародними делегаціями
Игорь Райнин
Фото: http://kharkivoda.gov.ua

За минулий рік Харківську область відвідали понад 180 офіційних делегацій з більш ніж 30 країн світу. Цього року, згідно з офіційним повідомленням ХОДА, активність міжнародних контактів все набирає обертів

Наприклад, 26 травня голова Харківської ОДА Ігор Райнін провів переговори з делегаціями Південної Кореї та Швеції.

Головним підсумком переговорів зі шведською делегацією стало рішення про відкриття на території Харківської області представництва Консультативної місії Європейського Союзу. Ігор Райнін запевнив міжнародних партнерів у тому, що в регіоні будуть виконані всі умови, необхідні для реалізації цього проекту, а також гарантував безпеку представникам місії в Харківській області.

Під час зустрічі з делегацією Південної Кореї харківський губернатор презентував економічний потенціал регіону, звернувши увагу міжнародних партнерів на перспективи розвитку харківської промисловості, передусім машинобудівного комплексу. Посол Південної Кореї в Україні Лі Янг-Ху при цьому зазначив, що Харківська область дуже перспективна з погляду створення тут технопарків - для цього підходить і географічне положення, і розвинена інфраструктура. Сторони домовилися докладно обговорити можливість реалізації в регіоні такого проекту під час подальших зустрічей.

За день до цього область відвідали представники китайської провінції Хейлунцзян, населення якої становить 40 млн осіб. Це вже другий візит делегацій КНР на Харківщину цього року. Приїзду китайських дипломатів і бізнесменів передував візит офіційної делегації Харківської області в КНР у січні 2016 року. Китайські партнери зацікавилися розширенням співробітництва з областю. Під час візиту представник керівництва провінції Хейлунцзян Лу Чуньлін і харківський губернатор Ігор Райнін досягли попередньої домовленості про відкриття в області економічного представництва цієї китайської провінції. Також представників Харківщини запросили взяти участь у 27-му Харбінському міжнародному торгово-економічному ярмарку, що входить у 10-ку найбільших виставкових заходів Китаю.

Нагадаємо, Кабмін визнав Харківщину лідером серед областей України. Про це свідчать дані рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2015 рік, опублікованого КМУ минулого тижня. Уперше за всі роки незалежності України рейтинг очолила Харківщина. Вона посіла перше місце серед інших областей України і друге після м. Києва, що має спеціальний статус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram