ГоловнаПолітика

Адвокат розповів про внутрішні розборки в НАБУ через відсутність доказів проти Мартиненка

Справу "ліплять з того, що є".

Адвокат розповів про внутрішні розборки в НАБУ через відсутність доказів проти Мартиненка
Николай Мартыненко
Фото: nfront.org.ua

Адвокат Ігор Черезов, який представляє інтереси Миколи Мартиненка, розповів, що в НАБУ йдуть внутрішні розборки через відсутність доказів проти його клієнта.

"Голова НАБУ Артем Ситник уже кілька разів переносив терміни завершення розслідування "справи проти Миколи Мартиненка", про що він повідомив у грудні 2015 року. Востаннє він пообіцяв передати матеріали в суд наприкінці травня - на початку червня цього року. Як виявилося, передавати нічого, НАБУ, як і раніше, не має доказів причетності екс-депутата Миколи Мартиненка до будь-яких протизаконних дій", - написав адвокат у своєму фейсбуці.

"У керівництва НАБУ виникли два вічні запитання: «Хто винен?» і «Що робити?» Не зізнаватися ж, справді, в тому, що витратили стільки часу на пустопорожній піар - виникнуть питання, навіщо тоді цьому відомству величезний штат і багатомільйонний бюджет? Ось і стали керівники НАБУ заручниками власних анонсів гучних справ", - зазначив Черезов.

Адвокат зазначив, що керівництво НАБУ після внутрішніх розборок "прийняло рішення зліпити «з того, що є», і «передати хоч щось у суд»".

"Звичайно, потім у всьому виявиться винуватою невістка - суддя, яка не зможе довести провину за цими «мегадоказами», які зібрали супердетективи НАБУ. Ну і далі стогони депутатів, а ще краще "депутатів-журналістів": «Ой продажний у нас суд, ой продажний»", - пише Черезов.

Він нагадав, що Мартиненко добровільно склав депутатські повноваження ще в грудні 2015 року і постійно живе в Україні, ні від кого не ховаючись, бо впевнений у своїй невинуватості. Увесь цей час він виступає як свідок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram