ГоловнаПолітика

Москаль: Закарпатську митницю "віддають" Хомутинніку

"Це плата за підтримку кандидатури Гройсмана на посаду прем'єр-міністра".

Москаль: Закарпатську митницю "віддають" Хомутинніку
Фото: Пресс-служба "Возрождения"

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що призначення нового в.о. начальника Закарпатської митниці пов'язане з позитивним голосуванням групи "Відродження" за призначення Володимира Гройсмана прем'єр-міністром.

Про це йдеться в коментарі губернатора з приводу прохання про відставку.

"[Нинішнього начальника Закарпатської митниці] Володимира Колеснікова знімають із посади... не за роботу, а за політичні торги між народним депутатом України Хомутинніком, його «правою рукою» В. Скоробагачем (раніше очолював фракцію Партії регіонів в Харківській міській раді) і прем'єр-міністром України В. Гройсманом. Ціна питання - збереження на посаді голови ДФС Романа Насірова, контроль над Закарпатською митницею і розстановка тут своїх керівних кадрів, а також контроль над Закарпатською областю. Це своєрідна плата за підтримку кандидатури В. Гройсмана у Верховній Раді на посаду прем'єр-міністра, а також за наступні позитивні голосування за урядові законопроекти", - сказано в коментарі.

14 квітня група "Відродження", в яку входить Хомутиннік, дала 23 голоси за призначення Гройсмана прем'єром.

Він додав, що область уже проходила такий експеримент, коли її "віддали на відкуп клану Балог".

Москаль оголосив, що з 7 травня йде у відпустку і повернеться тільки тоді, коли на посаду голови Закарпатської митниці повернеться Володимир Колесніков і "коли в Києві припинять розглядати Закарпаття як полігон для політичних торгів і експериментів".

Нагадаємо, що Москаль попросив Гройсмана ініціювати його звільнення, оскільки з ним не було погоджено призначення в.о. начальника Закарпатської митниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram