ГоловнаПолітика

Порошенко, Яценюк і Рада мусять об'єднатися заради програми Кабміну, - Нуланд

З України є гарні новини, каже заступник держсекретаря США

Порошенко, Яценюк і Рада мусять об'єднатися заради програми Кабміну, - Нуланд
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і Верховна Рада мусять об'єднатися заради урядової програми реформ, яка втілює вимоги Майдану: прозора політика, правосуддя, припинення політики "все або нічого" і підкилимних домовленостей. Про це заявила заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд у своєму виступі перед Комітетом у закордонних справах Сенату на спеціальному засіданні "Українські реформи два роки після Майдану і російського вторгнення" 15 березня.

"Саме тому, що українці працювали так важко і так багато зробили, їхні лідери мають залишатися єдиними і дотримуватися курсу. І саме тому, що вже проведені реформи вже зараз вдарять по кишенях тих, хто нечесно заробив свої статки, і відрізає шляхи корупції, сили, які прагнуть реваншу, завдають ударів у відповідь», - заявила вона.

Вікторія Нуланд підкреслила, що є "хороші новини" з України. "З часу моєї останньої доповіді перед Комітетом кілька місяців тому Україна відчутно стабілізувала свою валюту і відновлювала власні резерви, відчувається певне економічне зростання, пройшла свою першу зиму без залежності від газу "Газпрому", ухвалила бюджет на 2016 рік, узгоджений з вимогами МВФ, призначила нове правління НАК "Нафтогаз", побила власний рекорд з експорту зерна, створила незалежне Антикорупційне бюро і посаду антикорупційного прокурора, і почала процес децентралізації влади та бюджетних ресурсів місцевих громад, щоб поліпшити сервіси та механізми управління для громадян", - підкреслила вона.

"Але перш за все президент Порошенко, прем'єр-міністр Яценюк і Верховна Рада мусять об'єднатися заради урядової програми реформ, яка втілює вимоги Майдану: прозора політика, правосуддя, припинення політики "все або нічого" і підкилимних домовленостей, і державні інститути, які служать українським громадянам, а не використовують і експлуатують їх".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram