ГоловнаПолітика

Євродепутати закликали ЄС ввести санкції проти Путіна через справу Савченко

У списку, крім Путіна, ще 28 осіб

Євродепутати закликали ЄС ввести санкції проти Путіна через справу Савченко
Фото: EPA/UPG

Депутати Європарламенту звернулися до глави європейської дипломатії Федеріки Могеріні з вимогою ввести персональні санкції щодо російського президента Володимира Путіна і низки інших осіб через справу Надії Савченко.

Лист-звернення, яке підписали 57 європарламентарів, розмістив у своєму твіттері депутат Європарламенту від Польщі Яцек Саріуш-Вольський.

У листі наведено список російських громадян і сепаратистів Донбасу, на яких парламентарії покладають відповідальність за політичне рішення викрасти Савченко, щоб перевезти її на територію Росії, незаконно затримати і сфабрикувати звинувачення, висунуті проти неї.

У списку, який депутати направили Федеріці Могеріні, крім Володимира Путіна є голова ФСБ Росії Олександр Бортніков, голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков, низка високопоставлених співробітників Слідчого комітету Росії, а також ватажок ЛНР Ігор Плотницький. Крім того, парламентарі закликають ввести санкції проти прокурорів, суддів та інших осіб, які звинувачуються у фальсифікації доказів проти Савченко.

У листі наголошується, що персональні санкції проти російського президента та інших осіб мають включати заборону на в'їзд до ЄС, заморожування активів і конфіскацію всього їхнього майна на території Європейського Союзу.

У прес-релізі фракції Європарламенту "Альянс лібералів і демократів за Європу" (ALDE), на який посилається Deutsche Welle, вказано, що список складено на основі консультацій з адвокатами Надії Савченко, а також представниками НКО і правозахисної спільноти. Направлений Федеріці Могеріні документ підписали 57 парламентарів з п'яти фракцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram