ГоловнаПолітика

Порошенко наказав почати в 2016 році виробництво ракет і боєприпасів

Це повинні бути не тільки гасла, а конкретний термін із необхідним фінансуванням

Порошенко наказав почати в 2016 році виробництво ракет і боєприпасів
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони відзначив необхідність створення в Україні виробництва ракет і боєприпасів.

Про це інформує прес-служба голови держави.

"Це повинні бути не тільки гасла, заклики, а конкретний термін із необхідним фінансуванням, замовленням виробництва найбільш дефіцитних видів боєприпасів", - сказав голова держави, доручивши прискорити реалізацію цього проекту.

Президент також доручив державним замовникам разом із Державним концерном "Укроборонпром" під час планування державного оборонного замовлення в 2016 році забезпечити розробку і закупівлю в інтересах Сухопутних військ ЗСУ ракетного озброєння в рамках проекту "Вільха", комплексів крилатих ракет на основі технічних рішень проекту "Нептун", нових зразків артилерійських систем, високоточних ракет і боєприпасів, протитанкових ракетних комплексів, нових засобів автоматизації артилерійських підрозділів, автоматизованих комплексів розвідки.

Особливу увагу Петро Порошенко звернув на безпілотні літальні апарати, в тому числі ударні, бронетранспортери нового покоління, засоби зв'язку й управління, навігаційну апаратуру, технології та матеріали космічної розвідки.

Крім того, як повідомив голова держави, для Повітряних сил Збройних сил планується розробка і закупівля модернізованих літаків, вертольотів, створення зенітного ракетного комплексу середньої дальності, модернізація наявних зенітних ракетних комплексів, засобів радіолокації, станцій оптоелектронного придушення.

Для Військово-морських сил, за його словами, буде закуплено морські засоби ураження і проаналізовано закупівлю бойових кораблів і броньованих артилерійських катерів.

Нагадаємо, на розгляд Ради національної безпеки і оборони Президент виніс питання про створення Національної системи кібербезпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram