ГоловнаПолітика

ЄБА висловила підтримку Павленкові за сприяння спрощенню умов ведення бізнесу в Україні

Асоціація сподівається, що влада продовжить рішучі кроки.

ЄБА висловила підтримку Павленкові за сприяння спрощенню умов ведення бізнесу в Україні
Фото: eba.com.ua

Європейська Бізнес Асоціація висловила подяку Мінагрополітики за прискорення процесів дерегуляції та значне сприяння спрощенню умов ведення бізнесу в Україні.

Про це йдеться у листі-підтримці, який підписала Виконавчий директор Асоціації Анна Дерев'янко, пише УНІАН.

Зокрема, протягом 2015 року Асоціація розробляла комплексні зміни до чинної нормативно-правової бази в аграрному секторі, які передбачають покращення умов ведення бізнесу та гармонізацію низки положень національного законодавства з нормами Європейського Союзу.

«Цим листом ми висловлюємо подяку Олексію Павленкові за підтримку деяких наших ініціатив. У тому числі робимо акцент на позитивних змінах, які мають важливе значення для розвитку бізнесу в Україні. ЄБА висловлює подяку за сприяння експорту української сільськогосподарської продукції в Китайську Народну Республіку.

Протягом останніх років спостерігається тенденція до збільшення продажів сільськогосподарських культур на ринки Азії. Просування зернових та олійних культур у цих напрямках є стратегічно важливим. Адже саме вони вважаються найбільш перспективними», - йдеться у листі-повідомленні ЄБА.

На думку Асоціації, спрощено експорт зерна. «У 2015 році Україна експортувала 35 мільйонів тонн зернових. Це втричі більше, ніж, наприклад, у 2011 році. 15 липня цього року ВР прийняла Закон України про карантин рослин щодо зменшення адміністративного навантаження. Отже, істотно спрощується перевезення та експорт зерна. Також збережено позитивну тенденцію співпраці між представниками бізнесу та Мінагрополітики. Меморандум між Мінагрополітики та провідними гравцями зернового ринку є ефективним способом встановлення системного діалогу між владою та представниками бізнес-спільноти зернового сектору», - повідомляє лист підтримки.

Позитивним зрушенням у напрямку дерегуляції є розробка Мінагрополітики проекту Закону України про вдосконалення відносин у сфері дитячого харчування. «Їм запропоновано скасувати вимогу використання для виробництва дитячого харчування сировини, яка виробляється в спеціальних сировинних зонах, натомість встановити ті вимоги, які визначені законодавством ЄС. Не менш важливим є скасування карантинного дозволу на імпорт та транзит. Адже раніше в Україні процедура отримання карантинного дозволу була складною і забюрократизованою», - зазначили в ЄБА.

Отже, Європейська Бізнес Асоціація сподівається на продовження позитивної тенденції й очікує нових рішучих кроків влади в цьому напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram